این نشست صمیمی با حضور حماسهسازان قیام ۲۹ بهمن تبریز، جوانان و سخنرانی حاج محمد حسن عبد یزدانی و حاج سید محمد الهی از زندانیان سیاسی قبل از انقلاب به همت سازمان قطار شهری تبریز و حومه برگزار شد.
مدیرعامل سازمان قطار شهری تبریز و حومه در این نشست با تبریک چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی میگوید: امروز ۴۰ سال از انقلاب اسلامی میگذرد و این انقلاب همچون کودکی است که تازه راه افتاده است و امیدواریم دهها و چهلها برای این انقلاب را جشن بگیریم.
مصطفی مولوی فرد از سرداران هشت سال جنگ تحمیلی با اشاره بهضرورت شناساندن اهداف و آرمانهای انقلاب اسلامی به نسلهای جدید اظهار میکند: امیدواریم با رشد و توسعه این انقلاب نسلهای بعدی از ثمرات آن بهرهمند شود.
او ضمن تسلیت شهادت تعدادی از پاسداران انقلاب اسلامی در حمله گروهکهای تروریستی در استان سیستان و بلوچستان میگوید: این ضایعه را به خانواده شهدای عزیز و خانواده بزرگ سپاه پاسداران تسلیت عرض میکنیم.
مدیر عامل سازمان قطار شهری تبریز و حومه با تأکید بر برگزاری جلساتی در خصوص تبیین اهداف و آرمانهای انقلاب اسلامی میافزاید: امروز چهارمین جلسه از سلسله جلسات مرتبط با دفاع مقدس را در محضر عزیزان هستیم نخستین جلسه سوم خردادماه برگزار شد و پسازآن در ۳۱ شهریور و ۵ آذرماه این جلسات ادامه داشت و امروز در محضر حماسهسازان قیام ۲۹ بهمن هستیم تا از تجربیات و فرمایشات بزرگان در این جمع استفاده کنیم.
او ادامه میدهد: این انقلاب بهسادگی به وجود نیامده است هرچند سیر تحول انقلاب از سال ۱۳۵۶ تا ۱۳۵۷ با سرعت پیشرفت اما در طی سالیان گذشته نیز پایههای آن از سال ۵۶ به بعد محکمتر شد.
مولوی فرد با تأکید بر ضرورت شناخت ریشه مشکلات در آن سالها میگوید: در طول سالهای قبل از پیروزی انقلاب اسلامی سنگاندازیهای متعددی نسبت به انقلاب صورت گرفت و امروز نیز به شکل دیگری این سنگاندازیها ادامه دارد.
او با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص نفوذ خاطرنشان میکند: اگر ریشه این جریانات را بدانیم جلوی نفوذ را میتوانیم بگیریم زمانی امام خمینی (ره) میفرمودند انقلاب به دست نااهلان نیفتد و امروز مقام معظم رهبری صحبت از نفوذ میفرمایند و ما باید نسبت به این مسائل آگاه باشیم.
مولوی فرد میافزاید: امروز ما برای شناخت دقیق نیازمند دانش و شناخت مبارزان قبل انقلاب برای رسیدن به شناخت هستیم.
غفلت از علوم معرفتی در چهل سال گذشته
حاج سید محمد الهی از مبارزان مسلمان و زندانیان سیاسی قبل از انقلاب نیز با اشاره به خاطرات سالهای ۵۶ میگوید: امروز ما باید ریشههای قیام ۲۹ بهمن را بهصورت شفافتر به نسلهای جدید منتقل کنیم و انتقال این تجربیات تنها بابیان موفقیتها میسر نیست باید با اقرار به اشتباهاتمان کاری کنیم که دیگر نسلهای بعدی این اشتباهات را تکرار نکند.
او با بیان اینکه در سال ۵۶ این تودههای مردم بودند که به میدان آمدند میافزاید: در اسناد لانه جاسوسی زوایای مختلفی از این انقلاب بهصورت شفاف موردبررسی قرارگرفته بود کنسولگری امریکا اطلاعات دقیقی را از این رویداد ارائه کرده است در این اطلاعات آمده است که حرکت سال ۵۶ در شهر تبریز یک حرکت آشوب خیابانی و یا شورش نیست و توسعه حمله بهقدری بوده است که حتی ارتش در آمادهترین شکل نیز نمیتوانست روبروی این اقدام بایستد.
الهی ادامه میدهد: در قیام ۲۹ بهمن تبریز حتی یک شیشه از مغازهها و منازل ارامنه شکسته نشد و حتی یک اسکناس از بانکها کم نشد اینها نشان میداد که افراد حاضر در این قیام غارتگر و شورشی نبودند.
او با اشاره به دستگیریاش از سوی نیروهای امنیتی در ۳۰ بهمنماه سال ۵۶ میگوید: من هم فردای قیام ۲۹ بهمن دستگیر شدم و مبارزه همچنان ادامه داشت.
او با تأکید بر اینکه امروز باید از تجربیات گذشته درس بگیریم افزود متأسفانه علوم معرفتی همتراز با فنّاوری در کشور ما پیشرفت نکرده است و بعد از ۴۰ سال ما نتوانستیم یک مطهری رشد بدهیم.
این مبارز و زندانی مسلمان قبل از انقلاب، خاطرنشان میکند: این نگرانی بهحق مقام معظم رهبری است که از بصیرت صحبت میکنند چراکه ما نتوانستیم در علوم معرفتی حرکت کنیم و امروز باید پیوندمان با اسلام را محکمتر کنیم و اگر اینگونه نباشد دچار خسران بزرگی میشویم.
قدر خونهای ریخته شده بر این انقلاب را بدانیم
حاج محمدحسن عبد یزدانی نیز دیگر مبارز و زندانی مسلمان قبل از انقلاب در این نشست میگوید: این انقلاب با خونها و زحمتهای بسیاری بهدستآمده است و باید قدر این خونها را بدانیم.
او با اشاره به خاطرات دیدارش با امام خمینی (ره) در طی سالهای ۴۲ تا ۵۷ میافزاید: در دیدار با امام خمینی (ره) باور نمیکردم که با خود ایشان دیدار کرده باشم ایشان در این دیدار تأکید کردند که از شیاطین مراقب باشید.
او ادامه داد: وارثان انقلاب باید بصیرت را سرلوحه خود قرار دهند و انقلاب به دست صاحب اصلی خود برسد.
گفتنی است خاطرات سالها مبارزه حاج محمدحسن عبد یزدانی در کتاب اعدامم کنید بهصورت جزئیتر به رشته تحریر درآمده است.
در ادامه این نشست حضار در فضایی صمیمی به گفتوگو و تجدید خاطرات پرداختند.